Ev Tipi Avize Çeşitleri

12-09-2020 09:51
Ev Tipi Avize Çeşitleri

Ev Tipi Avize Çeşitleri

Tasarım ve malzeme bakımından benzer özelliklerde üretilmiş olan aydınlatma ürünleri ile mobilyaların aynı mekânda kullanılması, mekandaki yaşam hazzını artıran unsurlardan biridir. Örneğin genel olarak country tarzı mobilyaların kullanıldığı bir iç mekânın tamamlayıcısı olarak eskitme tip ya da ahşap gövdeli avize çeşitleriönerilmektedir. Bunun yanında modern tarz mobilyalarla süslenmiş bir mekân daha çok led avize ya da krom gövdeli sarkıt avize için uygundur. Minimal tarzdaki sade mobilyalara sahip bir oda da ise ayaklı abajur en doğru tercih olacaktır.

Evin en çok kullanılan mekânlarından biri de mutfaktır. Doğru aydınlatma mutfağınıza hem işlevsellik hem de görsellik açısından daha fazla değer katabilir. Mutfak dolap kulplarının yanı sıra masa ve sandalyelerin gövde malzemeleriyle uyum sağlayabilecek avize çeşitleri, mekânla bütünleşme sağlayarak, beklenenin ötesinde bir uyum yakalamanızı sağlayabilir.

Vitrin, büfe, gümüşlük ve camlı konsol gibi bazı dekoratif objelerin bulunduğu hareketli mobilyalarda ise daha çok içe gömülerek kullanılan spot lamba modelleri tercih edilmekte ve evde ışıltılı köşeler yaratılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra aynı mekân içerisinde lambader, aplik ve sarkıt avize gibi farklı tip ve modellerdeki aydınlatma ürünleri de kullanılabilmektedir. Ancak bunların birlikte kullanımında mekândaki ışık şiddetinin doğru ayarlanması önemlidir. Aksi takdirde farklı kaynaklardan yayılan ışık gözü yoracak ve rahatsız edici bir hal alacaktır. Bunun yanında ampullerden yayılan ışığında birbiryle uyumlu olması beklenmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.