İdeal Avize Ararken Nelere Dikkat Edilmelidir?

12-09-2020 09:54
İdeal Avize Ararken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İdeal Avize Ararken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yemek odanızın tonunu ayarlamak veya evinizdeki başka bir odaya renk katmak için bir aydınlatma armatürü arıyorsanız, büyük bir izlenim bırakmak için avizeler klasik seçimdir. Günümüzün modern, çağdaş ve geçiş stilleri, sürekli genişleyen bir dizi fikstür tasarımı sunar. Kaplama avize, cam, kristal, eskitme kaplama avize gibi tarz ve malzemelere ek olarak, ideal avizenizi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken boyut, ışık çıkışı, ışık kaynağı türü, karartma seçenekleri ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli başka faktörler vardır.

Avize Seçme Yöntemleri

Tarzın yanı sıra, bir avize seçmenin üç ana faktörü şunlardır: boyut / ölçek, ışık çıkışının yönüne karartma.

Çok büyük veya çok küçük bir şeye sahip olmak, alanınızda orantısız bir görünüme neden olabilir. Çok küçük bir şey alırsanız, avize odada aşırı küçük görünebilir.

Avizenizi bir odanın odak noktası olacak şekilde boyutlandırmak için aşağıdaki temel kural yöntemini kullanın (bir masa veya tezgahın üzerine kurulmadığı yerlerde).

·Odanın uzunluğunu ve genişliğini fit cinsinden ölçün.

·Bu iki sayıyı toplayın.

·Bu iki sayının toplamı, avizenizin inç cinsinden çapı olmalıdır.

Bu hesaplama sadece bir kılavuz, ancak başlangıç için bu hesaplamayı kullanabilirsiniz.

Ayrıca armatürden çıkan ışığın parlak olmadığından da emin olmanızda fayda var. Yüzünüze gelen parlak bir ampulün parıltısıyla yemek masasında oturmaktan daha kötü bir şey olamaz. Işık hangi yöne gidiyor? Ampuller gizlenmiş mi yoksa açık mı? Ampuller açığa çıkarsa, ışık çıkışını kontrol etmek için avizenize bir ışık azaltıcı cihaz eklemeyi düşünmelisiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.